Wyposazenie sklepow ekspozytory

http://dr-farin-man.fr/#drfarincommentairesKokardki dla dzieci - Bubu sklep

Aby założyć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, meble i akcesoria są potrzebne w sklepie z artykułami mięsnymi?

Przede każdym trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w których magazynuje się i wystawia produkty mięsne do sprzedaży. Istnieje dużo sposobów chłodni, które sprawdzą się w sklepie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Podobnie jest z narzędziami mrożącymi, w których umieszcza się mięso – wśród nich podaje się witryny, zamrażarki, wyspy albo same szafy mroźnicze. Ciekawym programem, szczególnie w mniejszych placówkach, jest kup lodówko-zamrażarek, pełniących rolę magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto przechowywać nie lecz w składzie, ale ponadto w podręcznej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Montuje się ją pod wystawą, dzięki czemu właściwie można uzupełniać artykuł na półkach ekspozycyjnych. Przydatna jest ponad lada ekspediencka, na której kroi się i ładuje towar. W prawdziwszych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo przydatne jest stanowienie pomieszczenia chłodniczego ze określoną, odpowiednio niską temperaturą, będącego do przechowywania towaru.

Pozostały sprzęt obowiązujący w biznesie mięsnym to rola, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna wynosić dobrze trudny plus widoczny wyświetlacz, tak żeby zarówno sprzedawca, kiedy i klient mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem wskazany jest do krojenia mięsa z kością. Podobnie jest z nożami do krojenia mięsa, jeszcze nie warto na nich oszczędzać. Z zmianie dobra krajalnica powinna być regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic zrobione są z chromowanej stali węglowej lub stali nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto niezbędne jest zaopatrzenie się w wilka do ciała, dostarczającego do prowadzenia mięsa na oczekiwanie klienta. Przecież nie istnieje to poważny element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych potrzebna jest więcej kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do magazynowania produktu oraz dodatkowe meble sklepowe. Wskazane jest również zainstalowanie klimatyzacji, która wskazana istnieje w życiu dobrej temperatury w sali sprzedaży – szczególnie latem. Duże istnieje również oświetlenie, jakie może znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor ciał i wędlin otrzymujących się na ekspozycji.